Rucola salade met appel
Ingrediënten
- 1 zakje gemengde sla met rucola
- 1 appel (jonagold of golden delicious)
- handje cherrytomaten
- 2 theelepels grove mosterd (Doesburgse)
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 0,5 citroen
- snufje zout en peper
Zo bereid je Rucola salade met appel
Maak de dressing door het sap van een halve citroen, 2 eetlepels balsamico azijn, 2 theelepels grove mosterd, zout en peper naar smaak. Klop het geheel tot een gladde massa. Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Halveer de cherrytomaten. Doe de zak gemengde sla (gewassen) in een ruime schaal en giet de dressing eroverheen. Meng het geheel goed. Voeg het grootste gedeelte van de appel en cherrytomaten toe en meng alles nu even voorzichtig door. Garneer de laatste stukjes appel en cherrytomaten bovenop de salade.
Deze salade is snel klaar en ideaal als bijgerecht voor bij het avondeten, maar ook voor bij de lunch.
Voedingswaarde
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.