Hongaarse kipschotel
Ingrediënten
- 3 (tros)tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, grof gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel pikante paprikapoeder
- 400 gram kipfilet
- 2 zoete puntpaprika’s, in reepjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 125 ml kippenbouillon (van 1/4 tablet)
Zo bereid je Hongaarse kipschotel
- Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- In braadpan olie verhitten en ui en knoflook erdoor scheppen en in 3-4 min. zachtjes glazig bakken. Paprikapoeder erover strooien.
- Kipfilet in blokjes snijden en door uimengsel scheppen en nog 5 min. bakken. Af en toe omscheppen. Tomaat, paprika en tijm aan kip toevoegen en 1 min. meebakken.
- Zout en peper naar smaak erover strooien en bouillon toevoegen. Met deksel op pan kip in 15-20 min. zachtjes gaarstoven.
- Lekker met zilvervliesrijst en een groene salade met sperziebonen.
Voedingswaarde

Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.
Afvallen doe je samen
“Ik begeleid al bijna 20 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Welke leeftijd je ook hebt, wat de reden ook is van je extra kilo's: ook jij kunt afvallen. Ontdek hoe je met normaal eten makkelijk gewicht verliest, zonder frustraties, en weer volop geniet van lekker en gezond eten."
Help mij afvallen