Pasta gamba
2 Personen
Ingrediënten
- 100 gram Honig vezelrijk spaghetti
- 1 verse rode peper
- 3 tenen knoflook
- 16 rauwe gepelde tijgergarnalen (diepvries)
- 1 dl witte wijn
- 1⁄2 citroen
- 1⁄2 bosje verse platte peterselie
- Olijfolie
Zo bereid je Pasta gamba
- Zet de garnalen in een bakje met water. Na een paar minuten zijn ze ontdooid. Leg de garnalen op een stukje keukenpapier zodat ze droog worden.
- Ontpit de rode peper, snij deze in hele dunne ringetjes en pel de knoflooktenen. Hak de peterselie fijn. Kook de spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking. Bak ondertussen in een wokpan de peperringetjes in olijfolie. Doe de garnalen erbij en bak in circa 2 minuten op redelijk hoog vuur. Draai de garnalen regelmatig om. Zet het vuur lager en pers de tenen knoflook uit boven de pan. Laat het geheel even rustig bakken, maar let erop dat de knoflook niet bruin wordt. Voeg dan de witte wijn toe. Zet het vuur lager en laat dit geheel rustig pruttelen totdat de pasta gaar is. Voeg net voor het serveren de sap van een halve citroen toe.
- Giet de pasta af en schep deze in de wokpan door de olie, wijn en garnalen. Zet het vuur uit en schep de fijngesneden peterselie door de pasta en serveer de pasta op 2 borden.
- Lekker met een frisse salade als bijgerecht.
Voedingswaarde
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.
Afvallen doe je samen
“Ik begeleid al meer dan 18 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Raak ook gemotiveerd en start met afvallen met normaal eten. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”
Help mij afvallen