Pompoen pannenkoekjes met rood fruit
Deze gezonde pannenkoeken zijn een goed alternatief op gewone pannenkoeken tijdens een dieet. Deze pompoen pannenkoeken bestaan uit groente, vezels en vitaminen. Het rood fruit zorgt voor de gezonde zoete touch. In plaats van bloem gebruik je een combinatie van amandel- en havermeel. Amandelmeel, de naam zegt het al, is gemaakt van amandelen. En die zitten vol vitamines en mineralen: vitamines B1, B2, B6 en zijn rijk aan calcium, fosfor, zink, magnesium, ijzer en kalium. Amandelen bevatten veel eiwitten en zijn laag in koolhydraten.
Gezonde pannenkoeken
Havermeel bevat langzame koolhydraten waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Deze langzame koolhydraten houden ook de bloedsuikerspiegel stabiel, waardoor je een dieet juist goed en makkelijk volhoudt. De pompoen verwerkt in de pannenkoek zorgt voor je portie groente.
Per persoon mag je 5 pannenkoekjes in de afmeting zoals op de foto. Als je ze op krijgt, want ze vullen enorm!
Bloedsuikerspiegel en pannenkoeken
Het beslag van bloem, eieren en melk gebakken in boter en belegd met stroop of poedersuiker zorgt voor een enorme suikerpiek. Dat maakt pannenkoeken een echte no-go tijdens een dieet, de bloedsuikerspiegel schiet sky high de lucht in.
Deze gezonde pannenkoeken zijn een verantwoord alternatief en kun je zonder schuldgevoel eten tijdens je dieet. Ze zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, wat een belangrijke voorwaarde is als je succesvol wilt afvallen.
Afvallen met gezond eten
Ingrediënten
- 450 gram diepvries pompoenblokjes AH
- 6 eieren
- 150 gram amandelmeel
- 50 gram havermeel
- 1 el kaneel
- 2 tl vanille extract
- 500 gram magere vanille kwark
- 200 gram blauwe bessen (diepvries)
- 200 gram frambozen (diepvries)
Tip 1: Wil je pannenkoeken liever iets zoeter? Voeg dan 1 banaan toe aan het beslag.
Tip 2: Ben je op gewicht aan het blijven met Slinc. Fase 2 of 3 en heb je pannenkoekjes over? Je kunt ze de volgende dag ook koud eten als lunch in plaats van je boterhammen. Je eet er dan 3 en daarbij nog groente.
Zo bereid je Pompoen pannenkoekjes met rood fruit
- Kook de pompoenblokjes gaar in ongeveer 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Pureer het in een blender of met een staafmixer tot een puree.
- Voeg de eieren, amandelmeel, havermeel, kaneel, vanille extract, 200 gram magere vanille kwark en de pompoenpuree toe aan een keukenmachine. Meng het geheel tot een glad beslag.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak van het beslag kleine pannenkoekjes. Deze kun je namelijk gemakkelijker omdraaien. Bak 2 minuten per kant. Je kunt er ongeveer 3-4 tegelijkertijd per keer bakken. Tip: gebruik twee koekenpannen zodat je eerder klaar bent.
- Garneer de pannenkoekjes met de overige magere vanille kwark, blauwe bes en frambozen.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze gezonde pannenkoeken. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 527 kcal
- 28 gram vet, waarvan verzadigd 4
- 34 gram eiwitten
- 27 gram koolhydraten
- 10 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.