Pastasalade zalm
Deze pastasalade zalm kun je warm eten, maar ook koud. Laat de pasta dan afkoelen. Wel zo makkelijk als je moet overwerken, dan neem je deze pastasalade met zalm koud mee naar je werk.
Pastasalade met zalm
Deze pastasalade met gerookte zalm is ook heerlijk als gezonde avondmaaltijd straks weer tijdens de zomerse dagen of als koude pastasalade bij de barbecue.
Gezonde pastasalade
Deze gezonde pastasalade maak je aan met een zelfgemaakte pesto saus op basis van Griekse yoghurt. Een gezonde variant, maar je eet net zo lekker. Witte sauzen of roomsauzen zijn gemaakt van vette producten als mayonaise, room, boter of kaas. Er zitten dus veel calorieën in.
Het beste is om je saus altijd zelf te maken. Zo weet je precies wat erin gaat en kun je zelf de hoeveelheden bepalen. Maak je roomsaus op basis van yoghurt of kwark en dan heb je de perfect magere variant van een roomsaus. Zo maak je een gezonde pasta salade met zalm en romige pesto.
Ingrediënten
- 100 gram volkoren fusilli
- 2 handen rucola
- 2 handen veldsla
- ± 14 cherrytomaten
- 2 eieren
- ½ komkommer
- ½ avocado
- 100 gram griekse yoghurt
- 1 el pesto
- 1 el verse dille
- 200 gram gerookte zalm
Zo bereid je Pastasalade zalm
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de pasta volgens de verpakking gaar. Giet af en laat afkoelen. Meng met ½ el extra vierge olijfolie zodat de pasta niet vast gaat plakken.
- Breng water aan de kook in een andere pan en kook de eieren 5-6 minuten.
- Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Snijd de dille fijn.
- Meng de Griekse yoghurt met de groene pesto en dille. Breng op smaak met een snufje peper. Snijd de zalm in dunne reepjes. Snijd de eieren in kwarten.
- Meng de pasta met de pestodressing. Voeg alle andere ingrediënten eraan toe en meng goed door.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze pastasalade met zalm. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 597 kcal
- 26,7 gram vet, waarvan verzadigd 5,6 gram
- 41,4 gram eiwitten
- 43,4 gram koolhydraten
- 8,2 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.