Bang voor bananen!
Een banaan is fruit
Hoe rijper fruit is, hoe meer fruitsuikers er vrijkomen. Daarom smaakt rijp fruit ook altijd zoeter. En verwarm je fruit, dan zal fruit nog zoeter smaken, omdat er bij verhitting nog meer fruitsuikers vrijkomen.
En nu hoor ik jullie allemaal denken: ‘In bananen zitten toch veel koolhydraten?’ Dat klopt. Maar het blijft een fruitsoort. Het is niet of je aan me vraagt: ‘Zal ik een Snickers pakken als tussendoortje of een banaan? Het blíjft fruit.
Een voedzaam product, met vezels, vitaminen en mineralen. In elke fruit en groentesoort zit andere vitaminen en mineralen, die allemaal goed voor je zijn, en het is daarom goed om af te wisselen. Je lichaam functioneert het beste bij variatie, zo blijft je lichaam getriggerd om optimaal te blijven functioneren en krijg je vanalles wat binnen.
Dus eet gerust af en toe een banaan, heerlijk als tussendoortje door een bak volle yoghurt. (Vanaf Fase 2, Stabilisatie)