Bloemkool pizza
Pizza eten tijdens een dieet: het kan zeker wel. En helemaal met deze zelfgemaakte bloemkoolpizza. Ze zijn er tegenwoordig ook kant-en-klaar, zoals de Magioni pizzabodem bloemkool. Maar wil je echt een gezonde pizzabodem gebruiken, maar de bodem dan zelf. Zo krijg je niet alleen minder calorieën binnen, maar ook loads meer vezels! Dit is ook voor kinderen een perfecte manier om meer groente binnen te krijgen.
Bloemkool pizza bodem
Je kunt de bloemkool pizzabodem helemaal zelf beleggen met alles wat je lekker vindt aan groente, vlees of vis.
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 600 gram bloemkool
- 1 el gedroogde oregano
- 1 ei
- Peper en zout
- 1 handje geraspte 20+ kaas
Topping voor de bloemkool pizza:
- 1 blikje tomatenpuree
- Groente die je lekker vindt: champignons, paprika, (cherry)tomaat, (rode) ui, courgette, etc.
- 50 gram rauwe ham (Je kunt ook kiezen voor een ander beleg zoals rundergehakt of garnalen)
- 1 handje geraspte 20+ kaas
- Handje rucola
Zo bereid je Bloemkool pizza
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de bloemkool in roosjes en doe deze in een keukenmachine. Maal de bloemkool tot fijne kruimels. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je ook de bloemkool raspen met een rasp.
- Om de bloemkool om te toveren tot een pizzabodem is het belangrijk dat de bloemkool zo droog mogelijk is. Kook de bloemkool kruimels 5 minuten en giet het af. Doe de bloemkool in een theedoek en wring goed alle vocht eruit.
- Terwijl de bloemkool kookt of in de oven zit, snijd je alle groente klein.
- Doe de uitgeknepen bloemkool in een kom samen met het ei, oregano, kaas, peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel egaal over het bakpapier op de bakplaat. Met de bolle kant van een lepel kun je de bodem goed aandrukken. Zorg dat de bodem niet te dik is.
- Bak de bodem in ongeveer 20 minuten lichtbruin. Haal de bloemkool pizza bodem uit de oven en beleg deze met tomatenpuree, de rauwe ham en alle groente.
- Doe daaroverheen nog wat geraspte kaas en dan nog zo’n 15 minuutjes in de oven. Haal de pizza uit de oven en garneer af met wat rucola.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen met Slinc, dus ook deze bloemkoolbodem pizza. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 514 kcal
- 16 gram, waarvan verzadigd 5 gram
- 50 gram eiwitten
- 33 gram koolhydraten
- 18 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.