Gamba’s & avocado salade
Deze salade met gamba’s is ideaal als je een keer moet overwerken, want je kunt dit gerecht ook koud eten. Gamba’s zijn heerlijk in een salade samen met runderrookvlees, avocado, mais en een frisse pesto dressing. Dat maakt je gamba salade helemaal af.
Salade gamba
Ik gebruik vleeswaren als broodbeleg vaak ook door een salade, zoals in deze salade de plakjes runderrookvlees. Ik gebruik plakjes vleeswaren ook als alternatief voor warm vlees of vis voor mijn kinderen. Zo eet ik een salade gamba en eten zij een bordje groente met plakjes vlees of vis. Ik serveer een mix van groente zoals komkommer, tomaat, augurk, wortel en dan leg ik daar plakjes kaas en kipfilet tussen. Ze eten daarbij nog een volkoren cracker met avocado en runderrookvlees.
Ik leg het leuk op het bord neer, zodat je een vrolijk bordje van kleuren krijgt. In dit geval gaan er op het bordje ook nog wat gebakken gamba’s, want dat vinden ze wel lekker, ‘maar niet tussen de sla mama’. ;-))
Ingrediënten
- 500 gram gamba’s
- 150 gram runderrookvlees
- 1 avocado
- 150 gram mais (verse mais of uit blik)
- 1 krop sla
- 1 el. olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- zeezout
Voor de dressing:
- ½ kopje karnemelk
- ½ kopje Griekse yoghurt
- 1 el. groene pesto
- 1 el. citroensap
- peper en zout
Zo bereid je Gamba’s & avocado salade
- Bestrooi de gamba’s met wat zeezout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en pers de knoflook in de pan. Bak de garnalen in de pan gaar en roze, goed roeren. Doe op het laatst de mais er even bij, zodat deze ook warm kan worden. Laat dit even op laag vuur staan.
- Snijd de runderrookvlees in kleine stukjes. Was de sla en snijd ook deze in kleine stukjes. Halveer de avocado. Draai de helften van elkaar en haal de pit eruit. Snijd de helften in 2 stukken en pel de schil eraf. Snijd de avocado in stukjes.
- Meng de ingrediënten van de dressing in een kommetje tot een glad geheel.
- Meng de sla, avocado, runderrookvlees en dressing door elkaar. Doe daaroverheen de gamba’s met mais.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze salade met gamba’s en avocado. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 618 kcal
- 31,5 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram
- 62 gram eiwitten
- 17,1 gram koolhydraten
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.