Gevulde courgette met bulgur en garnalen
Geitenkaas, fetakaas, cashewnoten, pittenmix? Allemaal producten die je niet kent uit je Slinc voedingslijst. Dit recept is een mooi voorbeeld dat je eigenlijk alles mag eten! Zolang je de juiste verhoudingen en porties aanhoudt, mag je eigenlijk alles hebben.
De basis van een Slinc recept is altijd dat het voedzaam is en binnen 550 en 650kcal blijft. Deze gevulde courgette heeft een mooie balans van veel groente, koolhydraten (bulgur, couscous of quinoa) en in dit geval vis: garnalen. Als smaakmaker gebruik ik in dit recept geitenkaas (of fetakaas voor de liefhebber). Dit zijn dus vettere kaassoorten, maar in kleine hoeveelheden kun je deze kazen in dit recept prima gebruiken als smaakmaker.

Bulgur zijn goede koolhydraten
Als je gewicht wilt verliezen, is het geen goed idee om koolhydraten weg te laten bij het eten. Koolhydraten zijn de brandstof voor het lichaam, net als een auto op brandstof rijdt, functioneert het lichaam op koolhydraten. Ze leveren het lichaam energie om te kunnen bewegen, nadenken, de lichaamstemperatuur te regelen etc. Het is dus belangrijk om koolhydraten te blijven eten, ook als je wilt afvallen.
Wel is het dan belangrijk dat je meervoudige koolhydraten eet. Hiermee behoud je een stabiele bloedsuikerspiegel dat een belangrijke voorwaarde is als je succesvol wilt afvallen. Bulgur bestaat uit meervoudige koolhydraten en kun je dus prima eten tijdens een verantwoord dieet.
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 250 gram garnalen
- 100 gram ongekookte bulgur (ook te vervangen door couscous of quinoa)
- 1 bouillon blokje minder zout
- 1 rode paprika
- 1 lente ui
- 30 gram cashewnoten
- 3 schijfjes geitenkaas of feta
- 2 el pitten mix naar keuze
- 1 teen knoflook
- 1 el olie
- peper en zout
- chili vlokken
Zo bereid je Gevulde courgette met bulgur en garnalen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette in de lengte door en snijd ze dan nogmaals door zodat je 8 courgette bootjes krijgt (zie foto). Hol ze vervolgens uit met een lepel.
- Pers de knoflook fijn en meng met 1 el olie, wat peper en chili vlokken. Smeer hier de courgettes mee in en doe ze ongeveer 10 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.
- Breng in de tussentijd een pan water aan de kook met een bouillon blokje en kook de bulgur volgens de verpakking gaar.
- Snijd de paprika in blokjes en bak deze met de garnalen in de pan. Breng op smaak met wat peper.
- Snijd de lente ui in ringen en zet apart. Meng de bulgur met de garnalen, paprika en lente ui.
- Haal de courgettes uit de oven en vul met het bulgur mengsel. Kruimel er ten slotte nog wat cashewnoten, geitenkaas of feta en pitten overheen en genieten maar!
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze gevulde courgette met bulgur en garnalen. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 620 kcal
- 27 gram vet, waarvan verzadigd 6 gram
- 45 gram eiwitten
- 46 gram koolhydraten

Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.
Afvallen doe je samen
