Groene risotto met gamba’s
Risotto is een kleverig rijstepap-achtig gerecht. Dat klinkt misschien niet zo aantrekkelijk als je het nog nooit gegeten hebt, maar het is erg lekker!
Risotto
Risotto is een witte rijstkorrel en mist de voordelen van de volkoren variant. Het wordt klaargemaakt met veel roomboter, olie, kaas en bouillon. Dat maakt risotto niet voedzaam, vet en zout en zo op het eerste gezicht totaal geen Slinc gerecht. Maar de bereiding en ingrediënten zijn heel bepalend en zo kun je er alsnog een gezonde risotto van maken. In dit gerecht wordt risotto aangevuld met broccoli rijst, waardoor er alsnog een voedzame basis ontstaat.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook dit risotto recept. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Ingrediënten
- ½ rode ui
- 2 tenen knoflook
- 100 gram risotto rijst
- 50 ml droge witte wijn
- 500 ml groentebouillon
- 350 gram broccoli rijst
- 225 gram gamba’s
- 100 gram champignons
- 20 gram pijnboompitten
- 2 bosuien
- 5-10 gram bladpeterselie
- 50 gram geraspte kaas
- Rasp van ½ limoen
Zo bereid je Groene risotto met gamba’s
- Snipper de rode ui en pers de knoflook fijn. Bereid de bouillon.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit 1 teen knoflook en de rode ui aan. Voeg de risotto rijst toe en bak 1-2 minuten mee. Blus daarna af met de witte wijn en roer goed door tot de wijn bijna verdampt is.
- Voeg een soeplepel van de bouillon toe en blijf roeren tot het goed is opgenomen. Voeg vervolgens weer een nieuwe lepel bouillon toe en herhaal tot de bouillon op is. Bij de laatste 2 lepels voeg je de broccolirijst eraan toe.
- Verhit in een andere pan nog wat olijfolie, en fruit de knoflook aan. Bak de gamba’s en champignons tot ze gaar zijn.
- Snijd de bosui in ringen en de bladpeterselie fijn.
- Meng nu lepel voor lepel de kaas door de risotto en voeg ook de gamba’s en champignons toe.
- Verdeel de risotto over de borden en garneer met de bosui, bladpeterselie, limoenrasp en pijnboompitten. (Je kunt de pijnboompitten ook nog even kort roosteren in de pan).
Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 577 kcal
- 21 gram vet, waarvan verzadigd 7 gram
- 38,5 gram eiwitten
- 49 gram koolhydraten
- 8,5 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.