Krieltjes met tonijn, sperzieboontjes en knoflookdressing
4 Personen
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen (uit blik of diepvries)
- 250 gram cherrytomaten
- 400 gram krieltjes
- 2 blikjes tonijn op waterbasis
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 20 gram peterselie
- 3 el pijnboompitten
- 2 el olijfolie
- peper
Zo bereid je Krieltjes met tonijn, sperzieboontjes en knoflookdressing
- Kook de krieltjes zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd de ui in halve ringen en halveer de cherrytomaatjes. Giet de blikjes met tonijn af. Snijd de platte peterselie grof in stukjes en rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Doe de olijfolie in een bakje en pers hierin de knoflook uit. Roer het door elkaar. Als de krieltjes klaar zijn, meng ze dan met de olie met knoflook en laat ze afkoelen. Verwarm de sperziebonen in een pannetje met water of in de magnetron.
- Verdeel de krieltjes over 4 borden en doe hier overheen de koude tonijn, tomaatjes en uien en warme sperziebonen.
- Strooi als laatst de pijnboompitten en peterselie erover. Maak het af met een snufje peper.
Voedingswaarde
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.
Afvallen doe je samen
“Ik begeleid al meer dan 18 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Raak ook gemotiveerd en start met afvallen met normaal eten. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”
Help mij afvallen