Linzensoep
Verse linzensoep maken
4 Personen
Ingrediënten
- 500 gram rode linzen (gedroogd)
- 1 ui
- 1 aardappel
- 3 teentjes knoflook
- zout
Voor de saus:
- 2 el olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 el gedroogde munt
- 1 el rode peper
- 1 el zwarte peper
- half glas water
Zo bereid je Linzensoep
- Was de linzen en breng water aan de kook in een grote pan met de aangegeven hoeveelheid water (2,5 liter op 500 gr). Laat dit 40 min op rustig zachtjes koken. Schil de ui en aardappel en snijd de ui in 4 stukken en de aardappel in blokjes. Laat de knoflook teentjes heel. Doe de ui, aardappel en knoflook en zout bij de linzen en laat dit koken tot de linzen papperig worden. Ongeveer 20 min. Het water moet een vinger uitsteken boven de linzen.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en doe hier de munt, rode en zwarte peper in en roer deze goed door elkaar. Doe er daarna de tomatenpuree bij met het water en blijf roeren tot het een sausje wordt.
- Als de linzen goed zacht zijn, voeg je de tomatensaus bij de linzen en maak je alles fijn met de blender. Nog even 10 minuten laten sudderen op laag vuur.
Voedingswaarde
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.
Afvallen doe je samen
“Ik begeleid al meer dan 18 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Raak ook gemotiveerd en start met afvallen met normaal eten. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”
Help mij afvallen