Mexicaanse enchiladas
Ik ben echt zo dol op Mexicaans eten en al helemaal op enchiladas. Vaak wel enorm overgoten met gesmolten kaas, gaucamole en zure room. Dat maakt enchiladas niet echt een slank recept. Maar elk recept kun je met aanpassingen slank maken, dus ook deze Mexicaanse enchiladas.
Enchiladas
Dit vind ik nou echt zo’n heerlijk weekend recept, je hebt het gevoel alsof je zondigt, zo lekker deze slanke Mexicaanse enchiladas.
Ingrediënten
- ½ ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- Snuf zout
- 1 rode paprika
- 75 gram zure room
- 2 volkoren tortilla’s
- 250 gram pulled chicken
- 200 gram zwarte bonen
- 40 gram geraspte 30+ kaas
Voor de enchiladasaus:
- 300 gram blik tomatenblokjes
- 1 knoflook, geperst
- 90 ml kippenbouillon minder zout
- 1 el bloem
- 2 el sweet chilisaus zonder toegevoegde suikers
- 1 tl uienpoeder
- ½ tl chili
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl komijnpoeder
- Peper en zout naar smaak
Zo bereid je Mexicaanse enchiladas
- Begin met de saus. Meng in een kom de tomatenblokjes met de kippenbouillon, knoflook, ui, oregano en komijn. Pureer met een staafmixer of in de blender tot een gladde saus. Verhit 1 el olijfolie in een steelpan en voeg de chilipoeder toe. Bak 20 seconde. Voeg de bloem toe en laat kort pruttelen. Voeg vervolgens de saus erbij en laat de saus ±10 minuten zachtjes koken.
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de rode paprika in blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Voeg de paprika, ui, knoflook, komijn en bak ± 5 minuten op laag vuur totdat de ui wat zachter wordt. Blijf goed doorroeren. Voeg vervolgens de pulled chicken toe en bak nog 3 minuten mee. Haal van het vuur en roer de enchiladasaus en de zure room er doorheen.
- Snijd de volkoren tortilla’s in vieren. Giet de zwarte bonen af en laat uitlekken. Voeg toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
- Schep de inhoud in een ovenschaal. En verdeel de geraspte kaas er overheen. Bak het geheel nog ±10 minuten in de oven of totdat de kaas goed gesmolten is.
- Garneer eventueel met wat peterselie en of groene peper.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze Mexicaanse enchiladas. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 584 kcal
- 19,9 gram vet, waarvan verzadigd 9,5 gram
- 37,1 gram eiwitten
- 55 gram koolhydraten
- 16,6 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.