Pizza gerookte zalm en mozzarella
Pizza. Dat klinkt als een verboden maaltijd tijdens een dieet. Diepvriespizza’s zijn inderdaad uit den boze tijdens afvallen met Slinc. Wist je dat van alle kant-en-klaar producten in pizza het meeste zout zit? Maar niet alleen zout, ze bevatten ook veel verzadigde vetten en nauwelijks voedingsstoffen. Eigenlijk is een kant-en-klaar pizza dus gewoon 1 bonk rotzooi voor je lijf (sorry!). Maar goed nieuws: je kunt heel gemakkelijk een gezonde pizza variant maken.
Pizza gerookte zalm
In deel 1 van het kookboek Slank & Gezond maakte ik al eerder de carpaccio pizza, nu maak ik een pizza met gerookte zalm. En juist door verse ingrediënten te gebruiken, heeft de pizza gerookte zalm veel meer smaak. Alleen al door de witte bloembodem te vervangen door een volkoren variant heb je een goede basis voor een gezonde pizza. Dan kun je zelf eigenlijk zoveel groente toppings erop doen als je zelf wilt.
Ingrediënten
- 2 volkoren Libanese broden of volkoren wraps
- 200 gram gerookte zalm
- 70 gram zure room
- 2 el magere kwark
- verse bieslook fijngesneden
- 1 rode ui
- 50 gram baby spinazie
- 3 handjes rucola
- 80 gram mozzarella
- ½ courgette
- 1 el olijfolie
- ½ appel
Zo bereid je Pizza gerookte zalm en mozzarella
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de bieslook fijn, de zalm in reepjes, de rode ui in dunne ringen, de courgette in linten of dunne schijfjes en de mozzarella in plakjes. Snijd tenslotte de halve appel in blokjes.
- Meng de zure room met de kwark en de fijngesneden bieslook. Smeer de Libanese broden of wraps in met dit mengsel.
- Verdeel een paar blaadjes spinazie (de rest heb je nodig voor de salade), courgette en de helft van de rode ui eerst over de pizza’s en top af met de mozzarella. Bak de pizza ±10 minuten af of tot de mozzarella goed gesmolten is.
- Meng ondertussen de olijfolie met de overgebleven spinazie, 2 handjes rucola, ¼ zalm, de overgebleven rode ui en de appel. Breng op smaak met een snufje peper.
- Haal de pizza daarna uit de oven en beleg met ¾ van de zalm en de overgebleven rucola. Garneer eventueel nog met wat extra bieslook.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze salade met zalm. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Voedingswaarde
- 591 kcal
- 33,8 gram vet, waarvan verzadigd 10 gram
- 40 gram eiwitten
- 30 gram koolhydraten
- 5 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.