Romige spaghetti pesto met garnalen en groene asperges
Romige spaghetti… dat klinkt vet! Maar voor deze pasta pesto maak je zelf een slanke roomsaus op basis van yoghurt of kwark. Een slanke variant, maar je eet net zo lekker. Witte sauzen of roomsauzen zijn gemaakt van vette producten als mayonaise, room, boter of kaas. Er zitten dus veel calorieën in.

Romige pasta pesto
Het beste is om je saus altijd zelf te maken. Zo weet je precies wat erin gaat en kun je zelf de hoeveelheden bepalen. Maak je roomsaus op basis van yoghurt of kwark en dan heb je de perfect magere variant van een roomsaus. Heerlijk met toevoeging van pesto. Zo maak je een slanke romige pasta pesto.
Ingrediënten
- 100 gram volkoren spaghetti (ongekookt)
- 250 gram groene asperge punten
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 4 zongedroogde tomaten
- 300 gram cocktail garnalen
- 1/2 citroen
- 2 el magere kwark
- 2 el pesto
- 40 gram feta
- 2 el pittenmix (zonnebloem-, pijnboom-, pompoenpitten)
- 1 el olijfolie
- 3 takjes dille
- peper en zout naar wens
Zo bereid je Romige spaghetti pesto met garnalen en groene asperges
- Breng een pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de verpakking gaar en giet het af.
- Zet nog een pan water op en breng ook deze aan de kook.
- Snijd de onderste stukken van de asperges af en kook de asperges 5 minuten.
- Snijd de knoflook, ui en zongedroogde tomaten fijn.
- Fruit de knoflook en ui aan in een pan met een scheutje olie en bak de cocktail garnalen ongeveer 3-5 minuten aan en rasp er 1/2 citroen er boven.
- Meng de kwark met de pesto en roer dit vervolgens door de pasta heen, voeg de garnalen, asperges en zongedroogde tomaten ook toe.
- Verkruimel ten slotte de feta over de pasta heen en doe er nog wat pitten en dille overheen. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze romige pasta pesto met garnalen. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Voedingswaarde
- 607 kcal
- 24 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram
- 50 gram eiwitten
- 46 gram koolhydraten

Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.
Afvallen doe je samen
