Slank 3-gangen Kerstmenu
Voorgerecht | Carpaccio
Ingrediënten voor 4 personen
• 200 g carpaccio (supermarkt of slager)
• 1 zakje rucola (sla, 30 g)
• kleine stukje Parmezaanse kaas
• 1 eetlepel groene pesto
• 4 eetlepels balsamico azijn
Bereiding
Verdeel de rucola over 4 borden. Doe hetzelfde met de carpaccio. Druppel er wat balsamico azijn over en verdeel de pesto over het bord. Ten slotte schaaf je boven elk bord een paar krullen Parmezaanse kaas.
Hoofdgerecht | Gegratineerde tilapiafilet
Ingrediënten voor 4 personen
• 600 gram tilapiafilet
• peper, zout
• 2 eetlepel(s) citroensap
• 125 ml kookroom light
• 4 eetlepel(s) Paturain linesse 5%
• parmezaanse kaas
Bereiding
Tilapiafilets bestrooien met zout en peper. Citroensap erover schenken en ca. 15 minuten laten intrekken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. In een kom de room met Paturain vermengen. Tilapiafilets met keukenpapier droogdeppen en in ovenschaal leggen. Roommengsel over vis verdelen. Bestrooien met een beetje parmezaanse kaas en ca. 10 cm onder hete grill in 8 à 10 minuten gaar en goudbruin laten worden. Lekker met boontjes, salade en gekookte of gebakken krieltjes.
Nagerecht | Aardbeienkwarktaart
Ingrediënten voor 8 personen
• springvorm van 24 cm doorsnee
• 500 gram magere kwark
• 500 gram aardbeien (grote)
• zoetstof naar smaak
• 12 blaadje(s) rode gelatine
• liter Optimel aardbeien yoghurt
Bereiding
7 aardbeien achterhouden om te garneren en de overige in plakjes snijden (van de 7 aardbeien de kroontjes eraan laten). Bodem en zijkanten van de vorm bekleden met de aardbeienplakjes (platte kant naar buiten). Gelatine 10 minuten weken in koud water, uitknijpen en oplossen in ca. 3 eetlepels heet water. Af laten koelen tot lauwwarm, anders gaat het schiften. Kwark, yoghurt en gelatinemengsel door elkaar roeren (evt. stukjes aardbei en zoetstof erdoor). Voorzichtig in de vorm gieten en garneren met halve aardbeien. Op laten stijven in de koelkast.
Ingrediënten
Zo bereid je Slank 3-gangen Kerstmenu
Voedingswaarde
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.