Spaghetti met roomandijvie en varkenshaas
Hou je van roomsauzen? Tijdens een dieet kun je die wel gebruiken, maar beperk het gebruik en kies voor light roomsauzen. Zo kun je toch genieten van een roomsaus en blijf je binnen je aantal kcal.
Ingrediënten
- 200 gram volkoren spaghetti
- 400 gram varkenshaasje
- 400 gram gesneden andijvie
- 125 gram crème fraîche light
- 2 el pijnboompitten
- 4 el olijfolie
- zout en peper
Zo bereid je Spaghetti met roomandijvie en varkenshaas
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi het varkenshaasje met zout en peper en bak het vlees in 10-12 min. bruin en rosé van binnen.
- Verhit in een wokpan de resterende 2 el olijfolie en bak de andijvie zacht. Voeg de crème fraîche toe en verwarm deze kort. Giet de spaghetti af en doe deze erbij. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de spaghetti met roomandijvie over 4 borden. Bestrooi deze met de pijnboompitten en serveer met het varkenshaasje.
Er zitten een aantal ingrediënten in die je niet kent uit je lijstje. Het totaal kcal van dit recept blijft binnen de normen van Fase 1 van Slinc. Je kunt dit recept (580kcal) dus ook tijdens Fase 1 van Slinc gebruiken.
Voedingswaarde
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.