Stoofpotje rundvlees
Een stoofpotje rundvlees mag niet ontbreken bij als het buiten waait, regent en de bladeren vallen; een klassiek herfstrecept. Bij een stoofpotje draait alles om voorbereiding. Het vlees moet namelijk lang op staan, zodat je dat heerlijke malse draadjesvlees krijgt.
Rundvlees stoofpotje
Wil je het ultieme resultaat? Zet dan het vlees al ’s ochtends op (of een dag eerder) en laat het de hele dag op laag vuur zachtjes pruttelen. Zorg wel dat het vlees onder water blijft staan, dus als het nodig is, gooi er dan nog een kopje water bij. Volg hiervoor de eerste 3 stappen, zo krijg je niet alleen mals vlees maar ook een heerlijke kruidige, gebonden saus.
Ingrediënten
- 400 gram aardappels met schil
- 400 gram champignons
- 400 gram winterpeen
- 2 teentjes knoflook
- 4 uien
- 1 runderbouillonblokje minder zout
- 2 plakjes volkoren ontbijtkoek
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagel
- 600 gram runderriblap of Bavette (van de slager)
- 2 tl mosterd
- 1 flesje Westmalle trappist Dubbel*
Liever alcoholvrij? Voeg er dan 250 ml alcoholvrije rode wijn aan toe.
Tip: Je kunt in plaats van aardappels ook voor basmati- of zilvervliesrijst (100 gram gekookt) kiezen. Lekker met wat sperzieboontjes erbij.
Zo bereid je Stoofpotje rundvlees
- Snijd de ui in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons en wortels in plakjes. Snijd de runderriblap in blokjes van 2 cm.
- Verhit 2 el olie in een braadpan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de runderriblap toe en bak 4 minuten mee. Voeg vervolgens de wortel en champignons toe en bak het geheel 5 minuten aan.
- Bereid 400 bouillon. Blus de stoof af met de bouillon en het flesje Westmalle Trappist dubbel. Voeg de verse kruiden toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel minimaal 4 uur stoven, het liefst nog wat langer. Voeg de laatste 10 minuten de ontbijtkoek toe. Smeer de ontbijtkoek aan één kant in met 1 tl mosterd. Laat 10 minuten stoven en roer vervolgens goed door. Zo ontstaat er een dikke saus.
- Verwarm 40 minuten voordat je gaat eten de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappels in parten en meng met ½ el olijfolie per persoon. Bak de aardappels 20-25 minuten in de oven.
- Haal ten slotte de verse kruiden eruit en serveer de stoof met de aardappels.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook dit stoofpotje rundvlees met aardappels. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 598 kcal
- 25,8 gram vet, waarvan verzadigd 8,2
- 37,5 gram eiwitten
- 43,7 gram koolhydraten
- 9,9 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.