Vegetarische kebab BBQ stick
Kebab sticks, maar dan vegetarisch. Lekker voor op de barbecue.
Kebab sticks
Ingrediënten
12 tot 15 sticks
- 1 bakje (kastanje)champignons
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 bakje cherrytomaten
- ¾ courgette
- 1 rode ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- Sap van 1 limoen
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde basilicum
Zo bereid je Vegetarische kebab BBQ stick
- Snijd je groente in kleine blokjes en rijg ze aan een stokje. Meng de olijfolie, limoensap, oregano en basilicum in een bakje en verdeel over de spiesjes heen.
- Leg de groentespiesjes op de barbecue en haal ze er vanaf wanneer ze gaar zijn.
Variatietip: gebruik zoete aardappel. Schil de aardappel en snijd hem in grote blokjes. Kook de stukjes eerst in het water zodat ze wat zachter zijn. Je kunt ze ook in de magnetron verhitten totdat ze wat zachter zijn. Niet te zacht, want anders vallen ze uit elkaar op het stokje.
Ben je bezig met een dieet? Eet dan geen stokbrood als je aardappel op je kebab stick gebruikt.
Voedingswaarde
per spies
- 50 kcal
- 3,1 gram vet, waarvan verzadigd 0,4 gram
- 1,4 gram eiwitten
- 3 gram koolhydraten
- 1,5 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.