Volkoren bami met zelfgemaakte satésaus
Satésaus, zo lekker! Klinkt als iets dat niet past in een dieet. maar als je de pindasaus zelf maakt (super easy!) dan kan je ook tijdens het afvallen genieten van satésaus.
Zelf pindasaus maken
Ik ben zelf echt helemaal weg van pindasaus, heerlijk! Maar de kant-en-klaar saus bevat veel transvetten (dit is een schadelijk vet) en veel zout. Dus maak ik satésaus altijd zelf.
Pinda’s zijn peulvruchten
Veel mensen denken dat een pinda een noot is, maar het is een peulvrucht. Net als erwten, linzen of sojabonen. Pinda’s zijn rijk aan gezonde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Gezond dus, maar nog steeds wel hoog in calorieën. Dus als je wilt afvallen, laat je ze beter even staan, dus ook tijdens Slinc.
In dit recept gebruik ik pinda’s voor de saus, die ik als smaakmaker gebruik. Maar de basis is voedzaam met volkoren bami, groente en kip.
Ingrediënten
- 100 gram volkoren mie nestjes
- 250 gram kipdijfilet reepjes
- 400 gram nasi en bami groenten
- 1 el Verstegen Original java blend voor nasi/bami*
- 2 el ketjap
*Deze is zonder toegevoegd zout
Satésaus maken van pindakaas:
- 4 eetlepels 100% pindakaas
- 1,5 eetlepels sojasaus of ketjap
- ½ tl sambal
- flinke scheut magere melk
Zo bereid je Volkoren bami met zelfgemaakte satésaus
- Bereid de mie zoals aangegeven op de verpakking. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipdijfiletreepjes ± 6 minuten.
- Snijd ondertussen de rode peper uit de bami groenten. Verwijder eerst de zaadlijsten.
- Voeg de bami groente, rode peper, nasikruiden en 2 eetlepels ketjap toe aan de pan met kip. Bak ± 4-6 minuten. Breng op smaak met een snuf peper.
- Doe de ingrediënten voor de satésaus in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur en blijf goed doorroeren. Is de satésaus nog iets te dik. Voeg dan wat melk toe.
- Giet de mie af en voeg toe aan de groenten en kip. Schep alles goed om verhit het geheel nog ±2 minuten op laag vuur.
- Serveer de bami met de satésaus.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze volkoren bami met zelfgemaakte satésaus. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 615 kcal
- 24,6 gram vet, waarvan 6,7 gram verzadigd vet
- 38,9 gram eiwitten
- 55,3 gram koolhydraten
- 9,1 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.