Winterse boerenkool stamppot
Boerenkool met worst. Dat is toch wel de ultieme winterse korst. Stamppot wordt vaak vermeden tijdens een dieet. Maar met wat slanke aanpassingen kun je een boerenkool stamppot gewoon eten tijdens Slinc. Vervang de uitgebakken spekjes door geruld gehakt en gebruik smaakmakers als mosterd en zilveruitjes.
Boerenkool
Wil jij een gezonder lichaam? Zet dan absoluut boerenkool op je menu. Boerenkool is écht een van de meest gezonde groente die er bestaat. Het heeft bijzonder hoge vitaminen waarden, bevat een scala aan mineralen en heeft een bewezen antikanker werking (net als broccoli). Een gezonde en lekkere boerenkool stamppot als je wilt afvallen of gewoon gezond wilt eten.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze stamppot. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Ingrediënten
- 500 gram aardappels (kruimig)
- 500 gram bloemkool of knolselderij
- 300 g boerenkool (gesneden)
- 400 gram rundergehakt
- olijfolie
- kopje magere melk
- mosterd
- een pot zilveruitjes
Zo bereid je Winterse boerenkool stamppot
- Schil de aardappels, was en snijd ze in stukken en doe ze in een grote pan met veel water.
- Snijd de bloemkool of knolselderij in stukken.
- Kook de aardappelen en de bloemkool of knolselderij.
- Doe na 10 min. de boeren kool bovenop de aardappels en laat de boerenkool 10 min. meekoken. Rul ondertussen het gehakt in een bakpan.
- Als de aardappels zacht zijn, giet dan de aardappels en boerenkool uit in een vergiet. Doe het terug in de pan en stamp alles fijn met een stamper. Maak in het midden een kuiltje en doe het kopje melk erin. Laat de melk eerst even warm worden op het vuur en zet het vuur dan uit. Doe het geruld gehakt erbij en roer alles door elkaar.
- Serveer 2 flinke opscheplepels boerenkool en naar smaak mosterd en zilveruitjes. Hou je van smeuïg? Giet dan wat vocht van de zilveruitjes over je boeren kool.
Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 430 kcal
- 19,8 gram vet, waarvan verzadigd 7,5 gram
- 27,1 gram eiwitten
- 31,6 gram koolhydraten
- 9,2 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.