Broccoli stamppot
Het is een minder traditionele stamppot, maar daarom niet minder lekker. Broccoli leent zich heel goed voor een stamppot, zeker in combinatie met kaas en zongedroogde tomaten.
Broccoli heeft zoveel gezondheidsvoordelen dat het zich met recht een groene held mag noemen. Het steekt boven andere groente uit door zijn bommetje vezels, vitamines en mineralen. Dankzij de stof suffragaan is broccoli ook echt een boost voor je immuunsysteem. Ook zou het eten van deze groente een positief effect hebben op het voorkomen van kanker. Allemaal goede dingen dus!
Broccoli in een stamppot
Broccoli kun je op zoveel verschillende manieren klaarmaken, waardoor je net elke keer een andere smaaksensatie krijgt. Je kunt het stomen, koken, roerbakken of dus in een stamppot verwerken. Ook kun je broccoli prima rauw eten. Probeer eens een paar kleingesneden roosjes in je groentebakje voor bij je Slinc lunch.
Ingrediënten
- 400 gram broccoli rijst
- 200 gram aardappels
- 200 gram pompoen
- 1 blokje groenten bouillon minder zout
- 1 avocado
- 2 bosuien
- 250 gram kipreepjes of hamblokjes
- 8 zongedroogde tomaten
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl kerriepoeder
- 3 schijfjes geitenkaas
- peper
Zo bereid je Broccoli stamppot
- Breng een pan water aan de kook met het bouillon blokje en voeg de aardappels toe. Voeg na 12 minuten ook de pompoen toe en kook tot de aardappels goed gaar zijn. Dan voeg je de broccoli rijst toe en kook je die nog 3 minuten mee.
- Giet het water af. Stamp nu met een stamper alles fijn tot er geen grote stukken meer inzitten. Breng op smaak met de nootmuskaat, kerriepoeder en wat peper.
- Snijd de bosuien in ringen en de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Brokkel de geitenkaas fijn en laat het goed door de stamppot heen smelten. Prak de avocado en meng dit samen met de bosuien, zongedroogde tomaten en kipblokjes door de stamppot heen.
Tip 1: dit recept is nóg lekkerder als je hem 1 dag laat staan! Dus ideaal om op zondag klaar te maken voor een drukke werkdag. Of om gewoon nog een keer te eten ;-))
Tip 2: Heb je nog wat broccoli over? Maal het fijn met de keukenmachine en gebruik het door een pastasaus. Zo krijg je extra groente binnen… en als moeder van 2 jonge kinderen: een prima kindertrucje voor kinderen die geen broccoli lusten. Je ziet het niet, je proeft het niet, maar ze krijgen het toch binnen.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken tijdens afvallen met Slinc dus ook deze broccoli stamppot. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 550 kcal
- 23 gram vet, waarvan verzadigd 6 gram
- 42 gram eiwitten
- 44 gram koolhydraten
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.