Gevulde portebello
Deze gevulde portebello is een gezond recept als je bezig bent met afvallen met Slinc of gezond wil eten. Portobello’s bevatten weinig calorieën (ze bestaan 90% uit water!), maar zijn rijk aan eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen.

Portebello
Portobello is een chique naam, maar het is gewoon een grote kastanjechampignon. Paddenstoelen worden vaak ingedeeld bij de groenten, maar ze zijn eigenlijk schimmels. Schimmels is maar een vies woord, maar oh wat is deze reuze champignon smaakvol. En door zijn grote hoed ideaal om te vullen. De mascarpone in deze gevulde portebello is een heerlijke romige tegenhanger van het zout van de pesto en bouillon.
Gezonde gevulde portebello
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze gevulde portebello. Deze grote champignon bestaan 90% uit water, maar is rijk aan eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen. Het eiwitgehalte van de portobello ligt tussen dat van groenten en vlees en bestrijkt dus het tussenliggende gebied. Uit testen blijkt dan ook dat als je dagelijks vlees vervangt door champignons dat je meer afvalt.
Ingrediënten
- 4 portobello ’s
- 500 gram cannellini bonen uit blik
- 6 tl groene pesto*
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 100 ml natriumarme kippenbouillon
- 250 gram kipreepjes naturel
- 1 el Euroma Oosterse kipkruiden
- 2 el mascarpone
- 2 el halfvolle melk
- 8 zongedroogde tomaten
- 200 gram spinazie
Pesto maken
Maak je de pesto liever zelf? Je hebt het volgende nodig:
- 3 handjes basilicum
- 2 tenen knoflook
- 30 gram (geroosterde) pijnboompitten
- 30 gram Parmezaanse kaas
- olijfolie
Mix alle ingrediënten in een keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.
Zo bereid je Gevulde portebello
- Verwarm de oven op 200 graden en maak de portobello’s schoon. Smeer de portobello’s aan de buitenkant in met wat olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Verdeel over elke portobello 1 tl pesto. Bak de portobello’s in ±10 minuten gaar in de oven.
- Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui aan. Bak de kip met de Oosterse kruiden 6 minuten. Voeg vervolgens de cannellini bonen en de bouillon en kook ongeveer 3 minuten. Vervolgens voeg je de mascarpone, halfvolle melk en pesto toe en roer het geheel goed door en bak 2 minuten aan.
- Dan doe je er de spinazie bij en laat je deze goed slinken. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ook toe aan de pan. Laat het geheel ongeveer 5 minuten stoven met een deksel.
- Haal vervolgens de portobello’s uit de oven en vul met het bonenmengsel. Wat er niet in past serveer je er gewoon los bij. Garneer eventueel met wat verse peterselie.

Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 595 kcal
- 18 gram vet, waarvan verzadigd 5,5 gram
- 56 gram eiwitten
- 42 gram koolhydraten
- 22 gram vezels

Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.
Afvallen doe je samen
