Mexicaans gevulde paprika
Deze gevulde puntpaprika is een slank recept als je graag wilt afvallen of gewoon gezond wilt eten. Mexicaans gevulde paprika met mager rundergehakt, courgette, kidneybonen, maïs, gezeefde tomaat, geraspte 30+ kaas, walnoten en rucola.
Mexicaanse gevulde paprika
Als je naar dit recept kijkt, mis je misschien de rijst, pasta of aardappelen. Maar ik gebruik in dit recept kidneybonen. Dit zijn koolhydraatrijke groente en dus prima om te gebruiken in plaats van rijst, pasta of aardappelen. Dat lees je goed: een kidneyboon is een groente en valt onder peulvruchten.
Kidneybonen als koolhydraten
De vezels in een kidneyboon zorgen voor een lagere en meer geleidelijke opname van de koolhydraten (suikers) in de bloedbaan. Daardoor blijft de bloedsuikerspiegel meer stabiel, wat juist belangrijk is als je graag wilt afvallen. Daarnaast zitten er in bonen veel eiwitten en vezels die ervoor zorgen dat je langer een vol gevoel hebt. En dat met maar weinig calorieën.
Eet dus gerust wat vaker kidneybonen in plaats van je standaard koolhydraat als rijst, pasta of aardappelen tijdens afslanken met Slinc.
Ingrediënten
- 2 puntpaprika’s
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1/2 rode peper
- 250 gram mager rundergehakt
- 100 gram courgette
- 125 gram kidneybonen
- 125 gram maïs
- 150 gram gezeefde tomaat
- 50 gram geraspte 30+ kaas
- 20 gram walnoten
- handje rucola
- peper en zout
- paprika poeder
Zo bereid je Mexicaans gevulde paprika
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit aan. Doe vervolgens de gehakt erbij en bak dit gaar. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder naar wens. Wanneer de gehakt klaar is voeg je de courgette, mais en kidney bonen toe. Bak dit gedurende twee minuten mee en voeg vervolgens de gezeefde tomaat toe. Laat het geheel op laag vuur nogmaals twee minuten door pruttelen.
- Snijd de punt paprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en spoel schoon. Dep ze vervolgens droog.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie/bakspray en leg de doormidden gesneden paprika’s erin.
- Vul de paprika’s met het gehakt en bonen mengsel. Hak de walnoten fijn en strooi dit samen met de kaas over de paprika’s heen. Doe de gevulde paprika’s voor ongeveer 15-20 minuten in de oven en decoreer ze naar de tijd eventueel met een handje rucola voor extra pit.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze gevulde paprika Mexicaans. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 574 kcal
- 27 gram vet, waarvan 8 gram verzadigd vet
- 44 gram eiwitten
- 33 gram koolhydraten
- 20 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.