Pizza tonijn met naanbrood als bodem
Pizza, dat klinkt als een verboden maaltijd tijdens een dieet. Diepvriespizza’s zijn inderdaad uit den boze tijdens Slinc. Wist je dat van alle kant-en-klaar producten in pizza het meeste zout zit? Maar niet alleen zout, ze bevatten ook veel verzadigde vetten en nauwelijks voedingsstoffen. Eigenlijk is een kant-en-klaar pizza dus gewoon 1 bonk rotzooi voor je lijf (sorry!). Maar goed nieuws: je kunt heel gemakkelijk een gezonde pizza variant maken.
Gezonde pizza
Alleen al door de witte bloembodem te vervangen door een volkoren variant heb je een goede basis voor een gezonde pizza als je graag wilt afvallen met Slinc. Ook naanbrood is er tegenwoordig in een volkoren variant. Dit maakt naan een perfecte bodem voor een gezonde pizza tonijn. In tonijn zit veel eiwitten, dat zorgt ervoor dat je lang vol zit.
Ingrediënten
- 2 volkoren naanbroden
- 150 gram gezeefde tomaat
- 1 teen knoflook
- 2 tl oregano
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- Hand cherry tomaten
- 1 bol mozzarella
- 200 gram (uitgelekt) tonijn op olijfolie
- 100 ml volle yoghurt
- 50 gram ijsbergsla
Naanbrood is een bijgerecht en komt uit de Indiase keuken. Traditioneel gebruiken ze naanbrood om andere gerechten mee op te scheppen, als een lepel. Naanbrood wordt van oorsprong bereid met zuurdesem, maar in de moderne keuken gebruiken ze tarwemeel. De typische smaak krijgt het naanbrood van de toevoeging van knoflook, komijn, koriander en zwarte komijn.
Omdat naanbrood er ook in een volkoren variant is, maakt dit een perfecte bodem voor een gezonde pizza.
Zo bereid je Pizza tonijn met naanbrood als bodem
- Verwarm de oven voor op 185 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Laat de tonijn goed uitlekken. Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Meng de volle yoghurt met de overige knoflook en laat staan. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een schaaltje de gezeefde tomaat met de helft van de knoflook, de oregano en een snufje peper en zout.
- Smeer de volkoren naanbroden in met de tomatensaus en verdeel de paprika’s*, tonijn en mozzarella over de bodems.
- Bak de pizza’s 15-20 minuten af in de oven totdat de kaas gesmolten is.
- Garneer met cherry tomaten, sla en zelfgemaakte knoflooksaus.
*Heb je teveel paprika over? Eet dit er dan los bij.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze pizza tonijn met naanbrood als bodem. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 599 kcal
- 26,9 gram, waarvan verzadigd 7 gram
- 48,4 gram eiwitten
- 37 gram koolhydraten
- 7,3 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.