Pompoenlasagne
Een pompoenlasagne met verse ingrediënten en zonder pakjes en zakjes. Ingewikkeld? Helemaal niet. Alleen je moet even weten hoe je de lasagne goed op smaak kunt brengen met verse producten.
Gezonde pompoen lasagne
De saus voor deze pompoen lasagne is heel basic, maar meer is er ook niet nodig voor een goede smaak: tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, knoflook en Italiaanse kruiden.
Lasagne met pompoenbladen
Door zowel pompoenbladen als (verse) volkoren lasagnebladen te gebruiken maak je een gezonde volkoren lasagne met gehakt en groenten. Samen met de linzen zit deze lasagne vol met vezels, dat is goed voor de darmen. Met de pompoenlasagne zet je een gezonde lasagne op tafel. Een ideaal recept als je wilt afvallen.
Tip: Liever geen vegetarisch gehakt? Je mag ook rundergehakt gebruiken.
Ingrediënten
- 350 gram pompoen lasagnebladen
- 125 gram volkoren lasagnebladen
- 1 courgette
- 600 gram Italiaanse roerbakgroenten gesneden
- 200 gram vegetarisch gehakt
- 200 gram linzen
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 2 el Italiaanse kruiden
- 2 el zwarte balsamicoazijn
- 1 bol mozzarella light
- 50 gram geraspte 30+ kaas
- Optioneel: 1 el groene pesto
Zo bereid je Pompoenlasagne
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui fijn. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoorheen en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes, 1 el Italiaanse kruiden en de balsamicoazijn toe en laat de tomatensaus ±10 minuten pruttellen.
- Giet de linzen af en laat uitlekken. Snijd de courgette in kleine blokjes.
- Verhit 1 el olie in een grote pan en bak het vegetarische gehakt aan met de overige Italiaanse kruiden. Voeg naar 4 minuten de Italiaanse roerbakgroenten en de courgette toe en bak 6-8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de linzen toe.
- Schep de tomatensaus bij het gehakt en de groenten in en meng goed door elkaar.
- Verdeel eerst een dunne laag saus over een grote ovenschaal. Leg vervolgens een aantal lasagne bladen erop gevolgd door de pompoenlasagne bladen. Bedek vervolgens weer met een laag saus en ga zo door tot alles op is. Eindig met de saus.
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Verdeel de geraspte kaas en de mozzarella over de saus en eventueel de groene pesto.
- Bak de lasagne ±20 minuten in de oven.
Alle Slinc recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze pompoen volkoren lasagne. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.
Voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 514 kcal
- 14 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram
- 34 gram eiwitten
- 56 gram koolhydraten
- 16 gram vezels
- 1,2 gram zout
Kook je liever uit een receptenboek?
Ondanks dat je alle afval recepten ook online terug kunt vinden, zijn de Slinc kookboeken maar wát handig in de keuken. Heel makkelijk als je liever niet vanaf een beeldscherm kookt. En niks geen onhandig dik receptenboek dat dichtvalt als je staat te koken. Gebundeld in een makkelijk formaat blijft dit kookboek makkelijk open liggen.
De Slinc kookboeken zijn in 3 delen verkrijgbaar voor slechts € 16,99 per stuk.